Welkom bij het Klooster in de Cloud

Met dit virtuele klooster willen we de inspiratie van de monastieke spiritualiteit bij jou thuis brengen en je de gelegenheid geven er deel van uit te maken. Het klooster in de cloud biedt ruimte voor inspiratie en ontmoeting, onder andere met het bidden van de getijden, retraites en geestelijke begeleiding.

Het klooster in de cloud is een initiatief van de Stichting Getijdengemeenschap de Binnenkamer. “We willen met elkaar een gemeenschap vormen, waarbij iedereen op eigen wijze en eigen tijd kan participeren. Voor de gemeenschap geven de woorden Bidden en Beminnen het best weer waar we voor staan”, aldus Reintje Stomphorst, mede initatiefneemster van het klooster in de cloud.

Getijdengebed

Iedereen kan meebidden met de morgen- en avondgebeden; hiervoor hoef je geen participant te zijn. De gebeden worden uitgezonden vanuit de kapel van Nieuw Hydepark in Doorn, vanuit huis of vanuit de kapel van een ander kloosterinitiatief.

Uitgelicht

1 Bezinningsdag Etty Hillesum
2 Stilte in verbondenheid
3 De regel
4 Participant worden
5 Programma 2023
6 Onze app
Bezinningsdag Etty Hillesum

Etty Hillesum

 Op Nieuw Hydepark zijn er 7 zalen vernoemd naar bekende mensen uit de kerkgeschiedenis. In 7 bezinningsdagen staat hun gedachtengoed centraal. Anna Maria van Schurman, Clemens Willibrord, Etty Hillesum,  Maarten Luther, Teresa van Avila, Dietrich Bonhoeffer en Johan Sebastiaan Bach. Vanaf september 2023 tot juni 2024 biedt Klooster in de Cloud een bijeenkomstencyclus aan rond deze personen in de naar hen vernoemde zaal. De context van deze cyclus wordt gevormd door ‘de Regel’ van ‘de Binnenkamer’, samengevat in “Bid en Bemin’.

Op 2 december zal de bezinningsdag in het teken staan van Etty Hillesum.  Inleiders is Marieke Brouwer.

Stilte in verbondenheid

Stilte in verbondenheid

Nieuw voor participanten: vanaf 15 augustus zijn er tweemaal per week stilte retraites via zoom. Meld je hiervoor aan bij de groep "stilte in verbondenheid".

Stilte in verbondenheid
De regel

De Regel van de Binnenkamer

In juni 2023 is een nieuwe versie verschenen van ons boekje "Bid & Bemin; de regel van de Binnenkamer" . 

Klik hier voor meer informatie over de regel en hoe je het boekje kunt bestellen.

De Regel van de Binnenkamer
Participant worden

Participant worden

De Getijdengemeenschap de Binnenkamer is volop in ontwikkeling. Al meer dan 140 participanten hebben zich bij ons aangesloten. Wilt u ook deel uitmaken van onze gemeenschap? meldt u zich dan aan via het registratieformulier.

Programma 2023

Retraite programma

Met behulp van het Klooster in de Cloud werken we aan een omgeving waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en hun geloofsleven kunnen verdiepen. Onder de tab "programma" meer informatie over het activiteitenprogramma voor 2023. 

Klik hier voor een handzaam jaaroverzicht.

Onze app

Onze app

Gebruik je onze app al? Zoek op "kloosterindecloud" in de App Store of die Play Store

Onze app