Aanbod

De Getijdengemeenschap de Binnenkamer organiseert voor  geïnteresseerden en participanten de volgende activiteiten, naast de dagelijkse getijdengebeden. Klik hier voor het programmaoverzicht 2023

Participantenbijeenkomst

Vorig jaar was de eerste participantenbijeenkomst in het kader van ons 5-jarig jubileum. In het kader van ‘Bouwen aan de Gemeenschap’ houden we nu jaarlijks voor de participanten een inhoudelijke bijeenkomst. Dit jaar was dit op zaterdag 3 juni.

Kerngroepretraites

Voor (aspirant) kernleden worden jaarlijks 4-5 kerngroep retraites georganiseerd. Heb je interesse om je aan te sluiten bij deze groep, stuur ons dan even een mail via de contact pagina. De kerngroepbijeenkomsten voor het tweede half jaar in 2023 zijn op zaterdagochtend 16/9, 21/10 en 25/11.

Hybride/Online retraites

Er worden door het jaar door verschillende hybride en/of online retraites georganiseerd, bedoeld om met elkaar op te trekken door onderling gesprek van hart tot hart, als tochtgenoten op reis door het leven. We bieden een divers programma met o.a. thema’s als:

  • Etty Hillesum – online retraite op vijf dinsdagavonden in januari, februari en maart
  • Praktisch de liefde, regel van Augustinus – online retraite in mei en juni
  • Ziek en ziel – online retraite in oktober
  • Psalmen – online retraite rondom diverse psalmteksten in november

‘Zalige namen’-bijeenkomsten

Op Hydepark zijn er 7 zalen, die de namen dragen van bekende mensen uit de kerkgeschiedenis. We willen in de komende jaren (studie)bijeenkomsten organiseren rond het gedachtengoed van deze personen. Voor 2023 staan A.M. Schurman (2/9) en  Willibrord (4/11) gepland.

E-learnings bij de Regel

Ter introductie in de spiritualiteit van de gemeenschap hebben wij een e-learningmodule samengesteld om vertrouwd te raken met de bedoeling van de Regel. Deze e-learnings zijn beschikbaar voor participanten.