Aanbod

De Getijdengemeenschap de Binnenkamer organiseert voor  geïnteresseerden en participanten de volgende activiteiten, naast de dagelijkse getijdengebeden. Klik hier voor het programmaoverzicht 2024. 

Participantenbijeenkomst

In het kader van ‘Bouwen aan de Gemeenschap’ houden we jaarlijks voor de participanten een inhoudelijke bijeenkomst. Deze bijeenkomst is op de zaterdag na Pinksteren.

Participantengroep

Via de algemene chatgroep kunnen participanten berichten met elkaar delen daarop reageren. Ook biedt het klooster in de cloud de mogelijkheid om privé met elkaar te communiceren. 

Geestelijke begeleiding

Is er behoefte aan een persoonlijk contact of geestelijke begeleiding, dan kan dit besproken worden met onze kloosterpastor, Reintje Stomphorst. Zij is benaderbaar via het klooster in de cloud.

Thuisretraites

Er worden door het jaar heen verschillende hybride en/of online retraites georganiseerd, bedoeld om met elkaar op te trekken door onderling gesprek van hart tot hart, als tochtgenoten op reis door het leven. Deze thuisretraites bestaan uit een combinatie van podcasts, bijeenkomsten via Zoom en een chatgroep in het klooster in de cloud. In het programmaoverzicht staat welke retraites er gepland staan.

Bezinningsdagen

Op Hydepark zijn er 7 zalen, die de namen dragen van bekende mensen uit de kerkgeschiedenis. We willen in de komende jaren (studie)bijeenkomsten organiseren rond het gedachtengoed van deze personen. In het programmaoverzicht staan welke bezinningsdagen er gepland zijn.

Kerngroepretraites

Voor (aspirant) kernleden  en participanten die zich verder willen verdiepen in de regel, worden jaarlijks 5 kerngroepbijeenkomsten georganiseerd. Dit zijn bijeenkomsten op locatie, maar er is ook de mogelijkheid om ‘op afstand’ te participeren, via een zoom verbinding. Heb je interesse om je aan te sluiten bij deze groep, stuur ons dan een mail via de contact pagina. 

E-learnings bij de Regel

Ter introductie in de spiritualiteit van de gemeenschap hebben wij een e-learningmodule samengesteld om vertrouwd te raken met de bedoeling van de Regel. Deze e-learnings zijn vrij beschikbaar voor iedereen.

Stilte in verbondenheid

Tweemaal per week is er een stilte-retraite, op de dinsdag en de zaterdag.

Voorgangersbijeenkomst

Jaarlijks, in november, is er een bijeenkomst voor wie voorgaat in de getijdengebeden.