Wie zijn wij

Wij willen een eigentijdse getijdengemeenschap zijn, met een actueel aanbod voor mensen die niet in een klooster leven, maar wel monastieke waarden willen integreren in hun dagelijks geloofs- en gebedsleven. We zijn verbonden, online, in het klooster in de cloud. De Getijdengemeenschap de Binnenkamer wil een gemeenschap zijn waar op de adem van de getijden gebeden en gedankt wordt en de schriften opengaan. Ze zoekt de vernieuwing in eigentijdse vormen van de eeuwenoude monastieke traditie. 

De getijdengemeenschap is grotendeels “virtueel”, dat wil zeggen dat veel activiteiten zich afspelen op het internet, in ons “klooster in de cloud”. Het klooster in de cloud biedt een vertrouwelijke omgeving waarbinnen participanten met elkaar een gemeenschap vormen, zonder de noodzaak van een fysieke locatie. Iedereen kan op een eigen wijze, eigen plaats en eigen tijd participeren in dit klooster.

Uiteraard willen we ook ruimte bieden voor  ontmoeting. Deze ontmoetingen vinden plaats op Nieuw Hydepark in Doorn, van waaruit ook de dagelijkse getijdengebeden worden uitgezonden.

Stap voor stap worden de mogelijkheden uitgebreid en groeit de gemeenschap.

Voorwaarden, beleid en financiële verantwoording

Samenstelling bestuur

Onderstaand de samenstelling van het bestuur. Naast het bestuur zijn veel vrijwilligers actief bij het organiseren van de getijdengebeden, kernteam bijeenkomsten en retraites.

foto jan

Jan Bodisco Massink - voorzitter van het bestuur

bestuur WB

Wim den Braber - bestuurslid en verantwoordelijk voor de financiën

bestuur GL

Gert Landman - bestuurslid en coördinator getijdengebeden

foto Nel alleen

Nel van Houwelingen - secretariaat

foto reintje

Reintje Stomphorst - Klooster pastor en als adviseur betrokken bij het bestuur

bestuur JS

Jacqueline Snijders - verzorgt de marketing en communicatie

foto heijmert

Heijmert Rijken - verzorgt de techniek voor de getijdengebeden en het klooster in de cloud